Tevredenheid en propositie model bij groothandel

Klanttevredenheidsonderzoek en medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) wordt voor de groothandel steeds belangrijker. Niet alleen om meer grip te krijgen op de customer experience (CX) van klanten, maar ook om de waardepropositie van klanten te bepalen met een waardepropositie model. Met moderne online feedback software kan dit tevredenheidsonderzoek steeds korter, laagdrempeliger en wel continu worden uitgevoerd. Dat zorgt voor meer waardevolle feedback en rijkere sturingsinformatie. Daarmee kunt u direct verbeteracties uitvoeren. De gegevens zijn ook waardevol als u aan de slag wilt met een waarde propositie canvas tool voor de groothandel.

Hoe zou het zijn als..?

Alle vormen van tevredenheidsonderzoek realtime op één dashboard inzichtelijk zijn? Iedereen met klantcontacten weet wat de feedback van klanten is?

Modern klantenonderzoek bij een groothandel

GrowPromoter biedt voor groothandelsbedrijven hét online platform voor klanttevredenheidsonderzoek en medewerkerstevredenheidsonderzoek. Met de moderne, flexibele en schaalbare feedback software stelt u steeds op het juiste moment de beste vragen om klantervaringen te onderzoeken en klantfeedbacksystemen in te richten. Op het online dashboard ziet u direct (realtime) de resultaten. Experience Experts van GrowPromoter helpen uw groothandel ook om steeds op het beste moment de juiste slimme vragen te stellen. Met het dashboard kunnen u gebruikers de feedback direct vertalen in concrete verbeteracties en nieuwe prioriteiten voor een betere CX.

Waardepropositie model voor de groothandel

Naast de klanttevredenheid is ook waardepropositie onderzoek belangrijk voor de groothandel. Deze waardepropositie geeft antwoord op de vraag waarom klanten voor jou kiezen in plaats van concurrenten. Dit is belangrijk om het onderscheidend vermogen van de organisatie of producten scherp neer te zetten. Dat kan met een waardepropositie model. Goede feedback software is ook hiervoor waardevol.

Waarde Propositie Canvas tool groothandel

Het Waarde Propositie Canvas (ook wel Value Proposition Canvas) is een goede vervolgstap na bijvoorbeeld het werken met een Business Model Canvas (BMC). Het BMC wordt gebruikt om nieuwe en bestaande businessmodellen te ontwikkelen, onderzoeken of veranderen. Met behulp van een Waarde Propositie Canvas tool ga je specifieker in op de waardepropositie per klantsegment.

Het Waarde Propositie Canvas is een schematische weergave van wat jouw doelgroep wil en wat jij hen te bieden hebt. Met een canvas tool onderzoek je, naast de waarde, vooral de behoeften van klanten. Dit is dus nauw verweven met het klanttevredenheidsonderzoek. Dit kan veel waardevolle gegeven opleveren om te benutten in een Waarde Propositie Canvas tool. Lees hier hoe u het Waarde Propositie Canvas in de praktijk toepast.

Klanttevredenheidsonderzoek met NPS of andere vragen

Voor hun waardepropositie- en klanttevredenheidsonderzoek kunnen groothandelsbedrijven zeer verschillende meetmethodes gebruiken. Het meest bekend is de Net Promotor Score (NPS) met als bekendste vraag: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt bij bekenden? Dat kan interessant zijn, maar GrowPromoter kijkt graag verder. Want één slimme vervolgvraag kan veel meer waardevolle feedback opleveren. Ook andere methodes en soorten vragen en feedback kunnen belangrijk zijn. Zoals CES (de Customer Effort Score) die aangeeft in hoeverre een klant voor zijn gevoel zelf inspanningen moet leveren om een actie te voltooien (zoals een aankoop doen of hulp inroepen van de klantenservice).

Met GrowPromoter blijft u altijd flexibel om verschillende methodes te hanteren en diverse soorten feedbackvragen te stellen. U bent dus niet verplicht om NPS of CES te gebruiken. Onze Experience Experts kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden en consequenties.

De EX en medewerkerstevredenheidsonderzoek bij de groothandel

Naast het meten van klantervaringen en behoeften worden voor de groothandel ook de exployee experience (EX) en medewerkerstevredenheidsonderzoek steeds belangrijker. Door groei en extra vacatures, maar ook door oplopende tekorten op de arbeidsmarkt. En natuurlijk de HRM-uitdagingen om personeel met de juiste competenties in huis te houden, aan te trekken of talenten te ontwikkelen.

Medewerkersonderzoek wordt de komende jaren ook steeds vaker uitgevoerd in combinatie met klanttevredenheidsonderzoek. Want uiteindelijk zorgt vooral tevreden en gemotiveerd personeel voor tevreden klanten. En de behoeften van klanten zijn ook steeds bepalender voor het personeelsbestand en HR-beleid van organisaties.

De EX én CX in samenhang meten

Het online meetplatform van GrowPromoter is geschikt voor het meten van zowel de CX als de EX. U kunt het dus gebruiken als online klantfeedbacksysteem, maar ook ervaringen van medewerkers te meten met moderne tevredenheidsenquêtes. Maar meestal begint het bij het meten van de CX of de EX. De andere component kan daar later gewoon aan gekoppeld worden.

Nieuwsgierig geworden?

Of heeft u andere vragen over onderzoek naar klanttevredenheid of medewerkerstevredenheid bij een groothandel? Stel ons uw vraag gerust direct en vrijblijvend.

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen