Met service kun je scoren, maar schiet jij niet in eigen doel?

Met de ‘Service barometer’ breng je de klantgerichtheid van de hele organisatie in beeld. Verbeterpunten en concrete suggesties van klanten vind je terug in het online dashboard. Daar wordt snel duidelijk hoe de klant producten en processen beleeft.

Bedrijven beseffen steeds beter hoe belangrijk klanttevredenheid is en investeren hier veel in. Dat geld verdienen ze niet altijd terug. Investeren ze dan wel in de goede zaken? Vaak niet, gek genoeg. Meestal kunnen ze wél een groot verschil maken door klanten betere service te bieden, bij voorkeur met de hele organisatie.

Als klanten voor service worden doorverbonden of doorverwezen naar een andere afdeling, moeten ze daar opnieuw hun hele verhaal vertellen. Dat zorgt al snel voor irritatie (en extra werk voor de organisatie). Zo ontstaat het ‘kastje naar de muur’ gevoel. Geen prettige ervaring. Klanten willen (ongeacht het kanaal) goed geholpen worden, maar veel organisaties zijn daar nog onvoldoende op ingericht. Bij grote en middelgrote organisaties is dit vaak complex, vooral door het bekende ‘silodenken’ (grote afdelingen die zijn gaan functioneren als afzonderlijke bedrijven).Meer service of betere basisdienstverleninat willen uw klanten? Vraag het ze! De kans is groot dat zij vooral eerst goede (basis)service willen. Stapels onderzoeken onderstrepen dat 90 procent van de klanten die een excellente ervaring hadden een organisatie aanbevelen bij anderen (vijf keer vaker dan klanten met een negatieve ervaring). Ook komt 76 procent van deze klanten weer terug voor een nieuwe aankoop.

Zo belangrijk is het om dit wél goed aan te pakken. Met de ‘Service barometer’ van GrowPromoter kijk je naar punten die klanten echt belangrijk vinden. De set van vragen die hiermee verband houden zijn zo ontwikkeld dat zaken vergelijkbaar worden en je steeds beschikt over handige rapportages door de tijd.

Meer weten over de Service barometer?

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen