MEDEWERKERSBELEVING

Het meten van
medewerkers-tevredenheid

Medewerkerstevredenheid meten

De weg naar betrokken werkrelaties

Hoe is het werkelijk gesteld met de ‘Employee Experience’ binnen uw bedrijf? Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) geeft hier betrouwbare inzichten over. Met het aanbieden van een tevredenheidsonderzoek, geeft u medewerkers de gelegenheid zich positief, maar ook kritisch te uiten gedurende het dienstverband. Medewerkers voelen zich hierdoor gehoord en ervaren meer betrokkenheid door én voor het bedrijf. Het continu meten van verbeterpunten, is ook voor HR een prachtige kans om zaken snel op te pakken en de medewerkerstevredenheid bij te sturen. Wilt u meer informatie ontvangen over hoe medewerkerstevredenheidsonderzoeken ook voor uw bedrijf kunnen werken, of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?

Medewerkerstevredenheid meten

Om reden van kosteneffectief, continuïteit, vooruitgang en imago zijn ondernemingen beter af met coherente teams en tevreden medewerkers. Als medewerkers zich goed voelen in het bedrijf, kansen zien om zich te ontwikkelen en de juiste beloning ontvangen, ontstaan loyale medewerkers. Investeren in de tevredenheid van medewerkers, is investeren in het hart van uw bedrijf. Hoe tevreden medewerkers zijn over hun werk en het bedrijf waar ze voor werken laat zich meten.

Medewerkerstevredenheid meten

In de huidige, kandidaatgedreven arbeidsmarkt staan ondernemers en HR voor een nieuwe uitdaging: het optimaliseren van de ‘Employee Experience’ voor het aantrekken en behouden van betrokken medewerkers. Medewerkerstevredenheidsonderzoeken tonen aan dat er een groot verband bestaat tussen betrokkenheid, een sterk merk en een gezond bedrijf. De volgende vijf factoren dragen bij aan de totaalbeleving van werknemers en maken van medewerkers betrokken medewerkers:

Zingeving en missie

Een medewerker wordt een betrokken medewerker wanneer kan worden bijgedragen aan een sociale missie. Betrokkenheid ontstaat wanneer er zingevende taken vervult worden, er verbinding met het merk wordt ervaren en de medewerker zich gezien en gewaardeerd voelt. Ook ruimte om fouten te maken, te leren en successen te vieren zijn belangrijke factoren.

Sympathiek management

Maak met het management het verschil! Als het aan de medewerker ligt dan kiest deze voor inspirerend en benaderbaar management. Dit in combinatie met transparante bedrijfsvoering en het betrekken van medewerkers bij innovatie. Medewerkerstevredenheidsonderzoeken tonen duidelijk aan dat deze factoren bijdragen aan een optimale medewerkersbeleving.

HR vanuit betrokkenheid

HR speelt een grote rol in het optimalisatieproces van de medewerkersbeleving. Het begint met een bevlogen onboarding –welkom bij de club! Houd dit gevoel vast door een verfrissende en sympathieke manier van beoordelen en eerlijk belonen. Maak een betrokken en doordachte employer branding tot onderdeel van de bedrijfscultuur. Dit trekt meer bevlogen medewerkers aan. Zeg niet alleen een fantastische werkplek te zijn, maak het ook waar.

Up-to-date in software en techniek

Tevredenheidsonderzoek onder medewerkers wijst uit dat werknemers op de werkvloer hetzelfde gemak als thuis willen ervaren op gebied van digitale mogelijkheden. Werken met up-to-date devices, software en technische mogelijkheden dragen in hoge mate bij aan het werkplezier en een positieve beoordeling over de werklocatie en de uit te voeren activiteiten.

Meer dan een werkplek

Een inspirerende werkplek spreekt tot de verbeelding van zowel medewerkers als bezoekers. Zichzelf kunnen identificeren met het merk is een belangrijke factor voor medewerkerstevredenheid. Ondernemingen die hun merk sterk uitdragen en de werkomgeving inrichten als een visitekaartje, zijn duidelijk in het voordeel. Denk daarbij aan duurzaamheid, een uitstraling die klopt bij de visie, maar ook de aanwezigheid van voldoende groen en daglicht. Ook stijgt de tevredenheid van medewerkers bij het ervaren van voldoende afwisseling tussen werk en beweging en het ervaren van plezier en elkaar kunnen ontmoeten op een prikkelende, inspirerende locatie.

WERKEN AAN OPTIMALE EX

Verzuim en verloop reduceren met EX meting?

Zelf een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren op uw eigen desktop?

We vertellen er graag alles over! Vraag ons om informatie of direct om een vrijblijvende offerte.

Eenvoudig uw medewerkerstevredenheid meten via ons platform

Een tevredenheidsonderzoek medewerkers uitvoeren gaat vandaag de dag een stuk eenvoudiger met behulp van ons krachtige platform. Het platform geeft u de mogelijkheid om op eenvoudige wijze verschillende typen medewerkersonderzoeken uit te voeren. Denkt u hierbij aan:

 • medewerkerstevredenheidsonderzoek
 • medewerkersbetrokkenheidsonderzoek
 • medewerkers meningen onderzoek of een onboarding en/of exit-onderzoek.

De kracht van ons platform ziet u terug in de flexibiliteit en het op maat kunnen maken van uw eigen vragenlijst. Uiteraard adviseren onze Experience Experts u graag bij het samenstellen van de juiste vragen.

Echte informatie over Employee Experience

Het platform levert u aan de hand van het medewerkerstevredenheidsonderzoek waardevolle informatie over de huidige Employee Experience. Uniek aan onze Employee Experience-feedback is de mogelijkheid om real time te reageren op scores van een nader te bepalen ondergrens. Ons Follow Up-systeem, de Closed Loop Feedback, stuurt een alert naar de verantwoordelijke medewerker of leidinggevende die direct actie kan ondernemen richting de ondervraagde medewerker. Daarbij is er de mogelijkheid om als afsluiting direct daarna de medewerker een laatste effectmeting te sturen.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek écht voor u laten werken?

 • Direct inzicht in medewerkersbeleving
 • Identificatie structurele verbeterpunten
 • Gerichte aansturing op verbetering
 • Meer grip op de medewerkersbeleving

PRODUCTIVITEIT VAN MEDEWERKERS VERGROTEN

Met aandacht voor EX, productiviteit van medewerkers vergroten?

Weten hoe dat zit?
Kom dan geheel vrijblijvend met ons in contact. Laat uw gegevens achter, en wij nemen contact met u op om u te voorzien van nuttige informatie.

“Het belangrijkste is om niet te stoppen met vragen stellen. Nieuwsgierigheid heeft zijn eigen reden om te bestaan.”

― Albert Einstein

Veelgestelde vragen met handige antwoorden

 • Wat is medewerkerstevredenheid volgens uw meest belangrijke kapitaal: uw medewerkers?

  Medewerkerstevredenheid geeft inzicht in hoe prettig zich voelen in en over hun baan, de taken, de beloning en waardering. Maar ook over het leiderschap. De tevredenheid van een medewerker wordt gevormd vanuit verwachtingen van de medewerker. Dit klinkt logisch. Wat het concreet betekent, is dat de werkgever of hrm-verantwoordelijken niet door de eigen filter kan kijken. Er dient toegang verkregen te worden tot de beleving van medewerkers.

  Het verschil tussen veronderstelde bevindingen en daadwerkelijk waarden en meetbare data hierin, is het medewerkerstevredenheidsonderzoek.

 • Waarom is medewerkerstevredenheid belangrijk?

  Het is allang niet meer voldoende om medewerkers te belonen met een goed salaris. Werknemers kiezen voor betekenisvol werk. Ze willen werken aan succesvolle projecten waarbij de eigen inbreng gezien en gewaardeerd wordt. Ook connectie ervaren bij (een duurzame) visie en missie van de onderneming is belangrijk voor veel mensen. Wie tevreden is met zijn werk, blijft langer bij het bedrijf. Tevreden medewerkers zien uitdaging, in plaats van uitputting in complexe projecten. Er is een groter ‘wij-gevoel’ waardoor meer bereikt wordt.

 • Welke factoren zijn belangrijk bij het meten van medewerkerstevredenheid?

  Er zijn geen 100% vaststaande parameters voor medewerkerstevredenheid. Het verschilt per organisatie, per branche en medewerkersgroep. Veel gekozen onderwerpen zijn tevredenheid over de taken, beloning, de ontwikkelingsmogelijkheden, de samenwerking met collega’s en de tevredenheid over leiderschap en het ontvangen van feedback. Denk ook aan: bereikbaarheid, verantwoordelijkheid en resultaat, het meten van ervaringen rondom veiligheid, gelijkheid en gevoel van zinvol kunnen werken.

 • Hoe werkt GrowPromoter?

  Het platform GrowPromoter maakt het mogelijk om de ervaringen van zowel klanten als medewerkers voortdurend en gemakkelijk te meten, analyseren en beïnvloeden. Bedrijven kunnen online metingen uitvoeren, gegevens verzamelen en automatische analyses uitvoeren. En dit op een gebruiksvriendelijke, eenvoudige manier. Het is kinderspel om maatwerk, intelligente en aanpasbare vragenlijsten samen te stellen en de resultaten direct bekijken op één centraal dashboard om vervolgstappen te plannen.

  Naast dit toegankelijke platform, biedt GrowPromoter ook consultancydiensten waarbij experts bedrijven adviseren en begeleiden bij het verzamelen, analyseren en beïnvloeden van zowel klant- als medewerker ervaringen. Aangevuld met advies over hoe deze in concrete acties om te zetten. Het is eenvoudig om integraties te maken met andere systemen, zoals CRM, zodat waardevolle feedback van klanten direct beschikbaar is voor verschillende afdelingen, zoals sales en service. Dit betekent dat niet alle medewerkers toegang hoeven te hebben tot het centrale dashboard.

  Maatwerk is maatwerk. Deze krachtige tool is geschikt voor alle mogelijke organisaties: van kleinere organisaties uit het MKB, tot multinationals. Het sturen op zowel klant- als medewerkerstevredenheid is voor elk type bedrijf en elke soort organisatie toegankelijk, zonder dat hiervoor talloze verschillende systemen of apps nodig zijn.

Nieuws

Alle artikelen

MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE?

KOM IN CONTACT MET ONS

Contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.