Klantbeleving

Het meten van
klanttevredenheid

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Voeg waarde toe aan ieder klantcontact

Customer Experience

De Customer Experience is de som van alle interactie met een klant via alle mogelijke kanalen. Prettig klantcontact leidt tot een betere klantbeleving. En een betere klantbeleving en klanttevredenheid heeft effect op de klantloyaliteit. Met behulp van onze marktonderzoek enquête software en platform monitort u dagelijks en in real time hoe klanten het contact en de services van uw bedrijf ervaren. Signaleer verbeterpunten, speel direct in op klantbehoeften en versterk de binding met uw klanten.

Customer Experience

Potentiële klanten doorlopen verschillende fasen tijdens hun klantreis: van oriëntatie tot en met het afnemen van de producten en diensten. Zij hebben contact via allerlei kanalen: online, e-mail, een app, een retail kanaal, social media, telefoon of persoonlijk. In de verschillende fasen maken ze op allerlei manieren gebruik van die kanalen. Het doel is natuurlijk om ieder klantencontact waardevol te maken om zo de totale klantervaring te optimaliseren.

De toegevoegde waarde van CX

Wanneer we spreken over de Customer Experience hebben we het over klantervaringen meetbaar maken en onderzoeken, merkbetrokkenheid meetbaar maken én relevantie.

Oftewel: consumenten die op het juiste moment de informatie krijgen die hen helpt om uiteindelijk hun behoeftes te vervullen. GrowPromoter bezit veel expertise op het gebied van analyseren en adviseren: twee belangrijke Customer Experience systemen.

Analyseren en adviseren

GrowPromoter is sterk in het verzamelen en analyseren van data afkomstig uit surveys om de klant beter te begrijpen. Het stellen van slimme vragen en het analyseren van de antwoorden leidt tot meer inzicht in de klantbeleving. Op basis van de analyses en conclusies adviseren wij u in het ondernemen van gerichte acties, waardoor de klantbeleving positief toeneemt.

Alle resultaten van klantonderzoeken

In een handig dashboard én in het CRM?

Dat wil ik zien

Beleving is 'de lijm' tussen uw klant
en uw bedrijf.

De kracht van ons platform

Met behulp van ons platform kunt u verschillende typen marktonderzoeken uitvoeren. Denkt u hierbij aan klanttevredenheidsonderzoek, behoefteonderzoek, haalbaarheidsonderzoek of naamsbekendheidsonderzoek. De kracht van ons platform ziet u terug in de flexibiliteit en het op maat kunnen maken van uw eigen vragenlijst. Uiteraard adviseren onze Experience Experts u graag bij het samenstellen van de juiste vragen.

De Closed Loop Feedback

Uniek aan onze Customer Experience feedback is de mogelijkheid

om real time te reageren op een nader te bepalen ondergrens. Ons Follow Up-systeem, de Closed Loop Feedback, stuurt een alert naar de verantwoordelijke medewerker of leidinggevende die direct actie kan ondernemen richting de ondervraagde medewerker. Daarbij is er de mogelijkheid om als afsluiting direct daarna de medewerker een laatste effectmeting te sturen.

De plussen

Direct inzicht in klantbeleving

Identificatie structurele verbeterpunten

Gerichte aansturing op verbetering

Meer grip op de klantbeleving

KLANTONDERZOEKEN GEVEN RESULTAAT

Omzetgroei en besparen op kosten met CX metingen?

Laat mij zien hoe

“De weg naar succes is altijd onder constructie.”

― Louis van Gaal

Nieuws

Alle artikelen

MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE?

KOM IN CONTACT MET ONS

Contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.