Hoe waardevol is mijn buitendienst voor de klant?

Met het ‘Account Visit Rapport’ breng je de waarde en het verbeterpotentieel van de buitendienst in beeld. Accountmanagers kunnen van zeer grote waarde zijn voor hun werkgever. Daarvoor is het essentieel dat het werk van een accountmanager goed overkomt bij klanten. Maar hoe bepaal je dat en hoe benut je die waarde goed?

Dat moet ieder bedrijf voor zichzelf en klanten goed bekijken. Het heeft uiteraard alles te maken met kosten en marges. Maar op de eerste plaats met de waardering door klanten. Bedrijven die onder klanten meten hoe zij ‘account visits’ beoordelen, doen dit ook om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van de gesprekken. Want daar is op kantoor weinig zicht op.

Duidelijkheid geven

Behalve voor het opbouwen (en onderhouden) van relaties en het geven van inspirerende presentaties, is er nog een reden voor verkopers om op pad te gaan: duidelijkheid verschaffen. Zeker als de uitdagingen van klanten besproken moeten worden of de complexiteit van producten of diensten groot is, is er reden voor klantbezoek. Door onduidelijkheden vroegtijdig weg te nemen, is het beslissingsproces van klanten direct te beïnvloeden.

Sterkte- en zwakteanalyses kunnen accountmanagers enorm helpen om de kwaliteit van hun werk te verbeteren, als ze daarbij gericht ondersteuning krijgen van HR en hun leidinggevende. De vragenlijst en de rapportages van het ‘Account visit rapport’ zijn een praktische leidraad voor ontwikkeling van het sales-apparaat.

Meer weten over het Account Visit rapport?

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen