Klanttevredenheidsonderzoek banken en verzekeringsmaatschappijen

Klanttevredenheidsonderzoek wordt voor banken en verzekeringsmaatschappijen steeds belangrijker. De focus op customer experience (CX) en onderzoeken van klantervaringen in de financiële sector wordt bovendien extra versterkt door de nieuwe betalingsrichtlijn (PSD2), die overstappen tussen banken eenvoudiger maakt. Service en klantbeleving worden hierdoor extra belangrijk voor banken en verzekeringsmaatschappijen.

Met moderne online feedback software kan klanttevredenheidsonderzoek in de financiële sector gelukkig steeds laagdrempeliger en continu worden uitgevoerd. Dat zorgt voor meer en betere feedback en rijkere sturingsinformatie. Daarmee kunt u direct verbeteracties uitvoeren. De resultaten kunt u direct inzien.

Klanttevredenheidsonderzoek wordt voor banken en verzekeringsmaatschappijen steeds belangrijker. De focus op customer experience (CX) en onderzoeken van klantervaringen in de financiële sector wordt bovendien extra versterkt door de nieuwe betalingsrichtlijn (PSD2), die overstappen tussen banken eenvoudiger maakt. Service en klantbeleving worden hierdoor extra belangrijk voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Met moderne online feedback software kan klanttevredenheidsonderzoek in de financiële sector gelukkig steeds laagdrempeliger en continu worden uitgevoerd. Dat zorgt voor meer en betere feedback en rijkere sturingsinformatie. Daarmee kunt u direct verbeteracties uitvoeren. De resultaten kunt u direct inzien.

Hoe zou het zijn als..?

Alle vormen van klantonderzoek op één dashboard inzichtelijk zijn? En medewerkers klantfeedback direct in hun dagelijks werk kunnen gebruiken?

Modern klanttevredenheidsonderzoek in de financiële sector

GrowPromoter biedt voor banken en verzekeraars hét online platform om klanttevredenheidsonderzoek te doen en klantervaringen te onderzoeken in de financiële sector. Met deze online feedback software stelt u steeds op het juiste moment de beste vragen voor klanttevredenheidsonderzoek in de financiële sector. Op het online dashboard ziet u direct (realtime) de resultaten. De Experience Experts van GrowPromoter helpen u ook om op het beste moment steeds de juiste slimme vragen te stellen. Uw online dashboard helpt de feedback van klanten direct te vertalen in concrete verbeteracties en nieuwe prioriteiten voor een betere customer experience.

Continue klanttevredenheidsenquête in de financiële sector

De financiële sector is volop in transitie door marktontwikkelingen en veranderende wet- en regelgeving. Klantervaringen en de customer experience meten zijn daarbij belangrijk om te toetsen hoe klanten veranderingen ervaren. Nieuwe ontwikkelingen – zoals block chains en PSD2 – maken de focus op ervaringen en behoeften van klanten extra groot. Doordat de Europese betalingsrichtlijn PSD2 bankgegevens breder toegankelijk maakt om overstappen voor klanten te vereenvoudigen, wordt doorontwikkeling van onderscheidende dienstverlening en focus op klanttevredenheid extra belangrijk. Veel partijen in de financiële sector gaan hierdoor feitelijk een continue klanttevredenheidsenquête houden.

Klantervaringen onderzoeken met NPS en andere vragen

Voor klanttevredenheidsonderzoek werken banken en verzekeraars vaak met NPS (de Net Promotor Score). De bekendste NPS-vraag is: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt bij bekenden? De score die hieruit komt, is interessant. Maar GrowPromoter kijkt ook graag verder. Eén korte, slimme vervolgvraag kan al veel meer waardevolle feedback opleveren voor het onderzoeken van klantervaringen. Bovendien blijft u met GrowPromoter flexibel om naast NPS ook andere onderzoeksvragen te stellen. U bent dus niet verplicht om NPS te gebruiken. Onze Experience Experts kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden en consequenties.

Samenhang CX en EX meten bij banken en verzekeraars

Met alle veranderingen in de financiële sector wordt naast de customer experience (CX) ook de exployee experience (EX) steeds belangrijker voor banken en verzekeraars. Want als veranderende organisatie is het belangrijk om medewerkers met de juiste competenties binnenboord te houden, in huis te halen of talenten te ontwikkelen. Daardoor wordt onderzoeken van medewerkerstevredenheid (MTO) en de ervaringen en behoeften van medewerkers ook steeds belangrijker. Want uiteindelijk zorgen tevreden medewerkers voor tevreden klanten. Behoeften van klanten worden ook steeds bepalender voor het personeelsbestand van organisaties en de ontwikkeling van medewerkers.

Daarom kunt u het online platform van GrowPromoter ook benutten om feedback en ervaringen van medewerkers te meten. Met onze online feedback software kunt u ook de samenhang tussen CX en EX meten. Vaak begint het bij meten van CX. Onderzoek naar EX kunt u daar later gewoon aan koppelen.

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen