KLANTTEVREDENHEID ONDERZOEKEN MET GROWPROMOTER

Het klanttevredenheidsonderzoek

HET KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK

Klanttevredenheid onderzoeken met GrowPromoter

Natuurlijk wilt u dat uw klanten tevreden zijn over uw producten en/of diensten, uw wijze van communiceren, uw service en ga zo maar door. De enige manier om te achterhalen of uw klanten inderdaad blij zijn met u, is door een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. GrowPromoter kan u helpen met het uitvoeren van een compleet, duidelijk en relevant klantonderzoek door het juiste template voor dit onderzoek te leveren. Meer over ons klanttevredenheidsonderzoek, leest u op deze pagina. Zo leest u op deze pagina wat dit onderzoek precies inhoudt, maar ook wat de voordelen zijn van dit onderzoek en welke soorten onderzoeken GrowPromoter uit kan voeren.

Het klanttevredenheidsonderzoek: een korte introductie

Het klanttevredenheidsonderzoek is een uitgebreid onderzoek dat uitgevoerd wordt onder (een deel van) de klanten van uw organisatie. Het kan gaan om alle klanten van uw bedrijf, maar ook om een specifieke klantgroep. Door een klantonderzoek uit te voeren, komt u erachter hoe uw klanten over uw bedrijf denken. U krijgt unieke feedback van uw klanten, die u kunt gebruiken om uw bedrijf te verbeteren. De feedback die u krijgt aan de hand van het klanttevredenheidsonderzoek, is afhankelijk van het onderzoek dat u uit laat voeren. Focust u het onderzoek op uw producten en/of diensten, dan krijgt u feedback op dit gebied. Focust u het klantonderzoek op uw service, dan komt u erachter hoe uw klanten over uw dienstverlening denken. U kunt het onderzoek zo specifiek of breed maken als u zelf wil.

De voordelen van een klanttevredenheidsonderzoek

Steeds meer bedrijven laten regelmatig een klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren. Dit is niet zo vreemd, want het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek brengt diverse voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek, worden hieronder kort beschreven.

U krijgt unieke feedback om uw bedrijf te verbeteren
U vindt misschien dat u bepaalde dingen heel goed doet binnen uw bedrijf, maar vinden uw klanten deze dingen ook wel zo goed? U komt er vanzelf achter als u een klanttevredenheidsonderzoek uit laat voeren. Wellicht hoort u door middel van het klanttevredenheidsonderzoek dat u bepaalde dingen volgens uw klanten helemaal niet zo goed doet. Deze punten kunt u vervolgens verbeteren. Door een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren, krijgt u unieke feedback om uw organisatie te verbeteren.

U zorgt voor betrokkenheid onder uw klanten
Klanten die een klanttevredenheidsonderzoek mogen invullen, voelen zich gehoord en betrokken. Dit betekent dat het uitvoeren van een opinieonderzoek klanten ook goed kan zijn voor uw klantrelatie. Verbetert uw klantrelatie, dan kunt u hier uiteindelijk zelfs meer omzet uit halen. Betrokken klanten zorgen over het algemeen namelijk voor meer conversie dan niet-betrokken klanten.

U kunt bepaalde problemen voorkomen
Tot slot kunt u bepaalde problemen voorkomen door af en toe een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Wellicht komt er in het onderzoek een pijnpunt naar voren, die u nog niet eerder had gezien. Door dit pijnpunt direct aan te pakken, voorkomt u dat dit kleine puntje een groot probleem wordt. Laat u nooit een opinieonderzoek klanten uitvoeren, dan bent u niet van alle pijnpunten op de hoogte. Dit betekent dat bepaalde punten uit kunnen groeien tot grotere problemen.

Verschillende soorten klanttevredenheidsonderzoeken

Met het platform van GrowPromoter kunt u verschillende soorten klantonderzoeken uitvoeren. De verschillende onderzoeken die GrowPromoter voor u uit kan voeren, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

Het standaard klanttevredenheidsonderzoek
Met het standaard klanttevredenheidsonderzoek kunt u achterhalen hoe blij uw klanten nu eigenlijk zijn met uw organisatie. Hoe worden uw producten en/of diensten beoordeeld en wat vinden uw klanten van uw aanvullende services? U komt er eenvoudig en snel achter door een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren met GrowPromoter.

Het behoefteonderzoek
Met het behoefteonderzoek achterhaalt u de wensen en behoeften van uw klanten, zodat u hier slim op in kunt spelen. U kunt dit klanttevredenheidsonderzoek vrij algemeen houden, maar u kunt dit onderzoek ook richten op een specifiek onderwerp. Denk hierbij aan uw producten, diensten of communicatie.

Het klantloyaliteitsonderzoek
Met het klantloyaliteitsonderzoek achterhaalt u hoe loyaal uw klanten precies zijn. Hoe vaak bestellen ze een product of dienst bij uw bedrijf en hoe vaak doen ze dit bij andere organisaties of wellicht uw directe concurrenten? U komt er vanzelf achter als u dit klanttevredenheidsonderzoek uit laat voeren.

Het naamsbekendheidonderzoek
Een ander klantonderzoek dat wij voor u uit kunnen voeren, is het naamsbekendheidonderzoek. Door dit klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren, komt u erachter hoe groot de naamsbekendheid van uw bedrijf is. Bent u niet tevreden over de naamsbekendheid van uw organisatie? Dan kunt u hierna effectief inzetten op promotie, zodat uw bedrijf een betere naamsbekendheid krijgt.

Het haalbaarheidsonderzoek
Het haalbaarheidsonderzoek brengt de kansen en eventuele risico’s van een nieuw concept in kaart. Wilt u bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwe dienst introduceren, maar weet u niet of dit wel haalbaar is? Dan laat u dit specifieke klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren onder uw bestaande klanten. Door een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren, komt u er vanzelf achter of de introductie van uw nieuwe concept wel of niet haalbaar en interessant is.

Diverse onderzoeken combineren
Het is ook mogelijk meerdere onderzoeken van GrowPromoter met elkaar te combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld het standaard klanttevredenheidsonderzoek combineren met het klantloyaliteitsonderzoek. Zo kunt u achterhalen hoe blij uw klanten met u zijn, maar ook hoe trouw uw klanten zijn aan uw organisatie. GrowPromoter geeft u graag advies over het combineren van verschillende soorten klanttevredenheidsonderzoeken.

Beleving is 'de lijm' tussen uw klant en uw bedrijf.

Dat wil ik zien
De kracht van het GrowPromoter platform

GrowPromoter heeft een eigen platform ontwikkeld voor het uitvoeren van klantonderzoeken. Laat u een klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren binnen ons platform, dan profiteert u van diverse voordelen. Ten eerste heeft u binnen ons platform altijd direct inzicht in de klantbeleving van de ondervraagde klanten. De resultaten van het onderzoek zijn namelijk realtime in te zien. Daarnaast kunt u structurele verbeterpunten volgens het klanttevredenheidsonderzoek direct inzien. Dit betekent dat u deze verbeterpunten niet zelf op hoeft te sporen door het onderzoek te evalueren. Laat u een klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren in ons platform, dan ziet u direct de verbeter- en eventuele pijnpunten binnen uw organisatie. Tot slot krijgt u binnen ons platform gerichte aansturing op verbetering. Dit maakt het uitvoeren van het klanttevredenheidsonderzoek en het analyseren van de gegevens van dit onderzoek zo gemakkelijk mogelijk, zelfs voor de leek.

Closed Loop Feedback van GrowPromoter

Een unieke functie in het platform van GrowPromoter, is de Closed Loop Feedback. De Closed Loop Feedback stuurt een alert naar een verantwoordelijke medewerker of manager bij het versturen van een vragenlijst door de klant. De verantwoordelijke medewerker of manager kan de vragenlijst nu direct inzien en eventueel actie ondernemen op de inhoud van de vragenlijst. En is er actie ondernomen op een bepaalde vragenlijst? Dan is er later nog de mogelijkheid om als afsluiting een laatste effectmeting naar de klant te sturen. Heeft de klant bijvoorbeeld aangegeven dat een specifiek formulier op de website niet goed werkt en is dit formulier aangepast? Dan kan de klant later benaderd worden om het formulier nog eens te testen. Door nog een onderzoek te doen, kan er een realistische effectmeting gemaakt worden.

Een klanttevredenheidsonderzoek op maat

GrowPromoter helpt u te onderzoeken wat u wil onderzoeken. Dit doen wij door een klanttevredenheidsonderzoek op maat voor u samen te stellen. U geeft aan wat u wil onderzoeken, hoe u dit wil onderzoeken en wat u met uw klanttevredenheidsonderzoek wil

dit wil onderzoeken en wat u met uw klanttevredenheidsonderzoek wil bereiken. Wij zorgen ervoor dat uw klanttevredenheidsonderzoek precies bij uw eisen, wensen en verwachtingen aansluit. Zo leveren wij geen standaard template, maar passen wij het template voor u onderzoek samen met u aan. U kunt het template eventueel ook zelfstandig aanpassen. Alles is mogelijk bij GrowPromoter.

U kunt niet alleen bepalen wat voor onderzoek u uit wil voeren, maar ook onder welke klantgroepen u dit onderzoek uit wil voeren en wanneer. Wilt u het onderzoek op een specifieke datum starten? Dan is dit zeker mogelijk. Heeft u geen voorkeur, maar wilt u het onderzoek wel op een gunstig moment starten om zo veel mogelijk respons te krijgen? Dan geven wij u graag advies over de ideale startdatum van uw klanttevredenheidsonderzoek.

En heeft u al een idee voor uw klanttevredenheidsonderzoek, maar weet u niet zeker of dit onderzoek ook echt kan werken? Dan geven wij u graag advies over uw klantonderzoek. Door onze jarenlange ervaring in het vak, zijn wij in staat professioneel, realistisch en bruikbaar advies te geven aan al onze klanten.

Vragen over het klanttevredenheidsonderzoek?

Heeft u vragen over ons klanttevredenheidsonderzoek? Neem dan contact met ons op, want wij beantwoorden uw vragen graag. Ook als u meer wil weten over de mogelijkheden van ons klantonderzoek, kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij horen graag wat voor onderzoek u uit wil voeren, zodat wij u meer over de mogelijkheden van ons klantonderzoek kunnen vertellen.

Wilt u uw klanttevredenheid meten? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Door snel een afspraak te maken met GrowPromoter, kunt u snel uw klanttevredenheid meten of uw klantloyaliteit meten.

“In de toekomst zie ik binnen onze software een grote rol weggelegd voor kunstmatige intelligentie. Het gevolg hiervan is dat bedrijven proactief te werk gaan om medewerkers en klanten een optimale ervaring te laten beleven. En dát leidt tot groei.”

― Managing Director Rogier Taylor

START MET VERBETEREN

De klantbeleving verbeteren begint met de juiste vraag stellen.

Meer weten?

MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.