Tevredenheidsonderzoek en feedback meten rond werving personeel

Bij de werving & selectie van personeel (recruitment, detachering, uitzenden en payrolling) hebben intermediairs voor hun tevredenheidsonderzoek te maken met opdrachtgevers en kandidaten. Klanttevredenheidsonderzoek bij staffing specialisten is daarom sterk gericht op meten en verbeteren van klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid van kandidaten én de eigen matchingsspecialisten.

Tevredenheidsonderzoek bij werving & selectie personeel

Bij de werving & selectie van personeel (recruitment, detachering, uitzenden en payrolling) hebben intermediairs voor hun tevredenheidsonderzoek te maken met opdrachtgevers en kandidaten. Klanttevredenheidsonderzoek bij staffing specialisten is daarom sterk gericht op meten en verbeteren van klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid van kandidaten én de eigen matchingsspecialisten. Ook de correlatie tussen de employee experience (EX) van personeel en kandidaten en de customer experience (CX) van opdrachtgevers is waardevol om te meten. Zeker nu talenten in de aangetrokken economie steeds schaarser worden.

Feedback vragen bij het hele proces rond werving en selectie van medewerkers of zelfstandige professionals, kan complex zijn. Gelukkig biedt moderne online feedback software uitkomst om continu en laagdrempelig waardevolle feedback te verzamelen. Daarmee kunt u beter en efficiënter matchen en gericht werken aan de klantloyaliteit van kandidaten en opdrachtgevers. En de resultaten kunt u online direct inzien.

Hoe zou het zijn als..?

U beter kunt matchen, maar de kosten 50% verlaagt? Alle vormen van klantonderzoek inzichtelijk zijn op één dashboard?

Modern feedback vragen bij werving nieuw personeel

GrowPromoter biedt voor uitzendbureaus en andere intermediairs op het gebied van arbeidsbemiddeling hét online platform voor klanttevredenheidsonderzoek, medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) en voor het vragen van feedback bij de werving van personeel. De software is te gebruiken voor opdrachtgevers, kandidaten en de eigen specialisten. Zo zijn rond de werving van personeel alle relevante klantervaringen – in de meest ruime zin – te onderzoeken. Dat biedt veel kansen bij dienstverlening voor de flexibele schil van opdrachtgevers of bijvoorbeeld detachering van specialisten of bemiddeling van zzp’ers. Goed meten bij staffing leidt ook tot meer business!

Met de online feedback software stelt u steeds op het juiste moment de beste vragen. Op het online dashboard ziet u realtime de resultaten. Experience Experts van GrowPromoter helpen u ook om in de soms complexe positie van intermediairs op de arbeidsmarkt, steeds op het beste moment de juiste slimme vragen te stellen. Zo kunt u niet alleen de juiste feedback vragen voor werving van medewerkers of zelfstandige professionals, het online dashboard helpt de feedback ook direct vertalen in concrete verbeteracties en nieuwe prioriteiten voor een betere klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek bij uitzendbureau en intermediairs

Uitzendbureaus en andere intermediairs voor arbeidsbemiddeling zoeken steeds vaker moderne tools voor medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO), e-recruitment en feedback tools voor hun werving en selectie. Door de steeds grotere dynamiek op de arbeidsmarkt willen staffing specialisten ook steeds vaker continue tevredenheidsenquêtes houden. Vragen van feedback aan kandidaten, opdrachtgevers en bijvoorbeeld intercedenten helpt een uitzendbureau (of andere intermediair) om beter en efficiënter te matchen. Een intercedent of andere wervingsspecialist kan bij recruitment, detachering, uitzenden of bijvoorbeeld payrolling direct betere contacten leggen dankzij de feedback van kandidaten en opdrachtgevers. En hoe beter hun eerdere customer experience bij een bureau was, hoe sneller een goede nieuwe match gemaakt is.

Feedback vragen met NPS, CES of andere vragen

Bij het meten van klanttevredenheid en klantloyaliteit kunnen uitzendbureaus en andere intermediairs diverse meetmethodes gebruiken. Zeer bekend is NPS (de Net Promotor Score). De bekendste NPS-vraag is: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt bij bekenden? Die score is interessant, maar GrowPromoter kijkt graag ook verder. Eén korte, slimme vervolgvraag kan u veel meer waardevolle feedback opleveren.

Ook andere feedback vragen kunnen waardevol zijn bij opinieonderzoek voor het werven van personeel, zoals CES (de Customer Effort Score). CES geeft aan in hoeverre een klant zich voor zijn gevoel moet inspannen om een actie te voltooien. Bij GrowPromoter blijft u flexibel in het meten met verschillende methodes. U bent dus niet verplicht om NPS of CES te gebruiken. Onze Experience Experts kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden en de consequenties. Uw vraagstelling bij het verzamelen van feedback is uiteraard afhankelijk van het soort arbeidsbemiddeling, de doelgroepen en doelstellingen van een arbeidsbemiddelaar. Bij payrolling kan bijvoorbeeld het gemak van de verloning een belangrijke aandachtspunt zijn.

Feedback CX én EX meten bij werving personeel

Door de grote dynamiek op de arbeidsmarkt is naast de customer experience (CX) ook de exployee experience (EX) steeds belangrijker voor uitzendorganisaties en andere arbeidsbemiddelaars. Ook de samenhang tussen CX en EX is interessant om te meten. Want uiteindelijk zorgen vooral tevreden medewerkers voor tevreden klanten. En de behoeften van opdrachtgevers en kandidaten worden ook steeds bepalender voor het personeelsbestand van staffing specialisten en de ontwikkeling van hun medewerkers. Daarom kunt u het online platform van GrowPromoter flexibel benutten om alle feedback en ervaringen te meten, inclusief de samenhang tussen CX en EX. Vaak begint dat bij het meten van één component (meestal CX). De andere (EX) kunt u daar later gewoon aan koppelen.

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen