Modern klanttevredenheidsonderzoek voor Retail bedrijven

Klanttevredenheidsonderzoek wordt voor Retailbedrijven en grootwinkelbedrijven steeds belangrijker. Om meer grip te krijgen op de customer journey en klantervaringen gaan Retail organisaties en webwinkels steeds vaker aan de slag met online klantfeedbacksystemen, vooral om de winkel- en onlinebeleving van hun klanten te meten. Zeker nu de grenzen tussen winkels in de straat en online vervagen.

Klanttevredenheidsonderzoek voor grootwinkel- en Retailbedrijven

Klanttevredenheidsonderzoek wordt voor Retailbedrijven en grootwinkelbedrijven steeds belangrijker. Om meer grip te krijgen op de customer journey en klantervaringen gaan Retail organisaties en webwinkels steeds vaker aan de slag met online klantfeedbacksystemen, vooral om de winkel- en onlinebeleving van hun klanten te meten. Zeker nu de grenzen tussen winkels in de straat en online vervagen. Veel winkels zijn het allebei. Daarnaast wordt ook de feedback van medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) de komende jaren steeds belangrijker voor de Retail en andere winkels. Met moderne online feedback software kan dit tevredenheidsonderzoek gelukkig steeds korter en laagdrempeliger, maar wel continu worden uitgevoerd. Dat zorgt voor meer waardevolle feedback en rijkere sturingsinformatie. Daarmee kunt u verbeteracties uit klanttevredenheidsonderzoek van Retailbedrijven direct uitvoeren. Ook die resultaten kunt u online direct volgen.


Hoe zou het zijn als..?

Alle vormen van klantonderzoek realtime op één dashboard inzichtelijk zijn? Klantfeedback direct in het dagelijks werk gebruikt kan worden?


Klantervaringen meten bij Retail organisaties en grootwinkelbedrijven

GrowPromoter biedt voor retail organisaties en grootwinkelbedrijven hét online platform voor klanttevredenheidsonderzoek. Met de moderne, flexibele en schaalbare feedback software stelt u steeds op het juiste moment de beste vragen om klantervaringen te onderzoeken en uw online klantfeedbacksystemen in te richten. Op het online dashboard ziet u direct de resultaten. Experience Experts van GrowPromoter helpen retail bedrijven, webshops en andere winkels ook om steeds op het beste moment de juiste slimme vragen te stellen. Uw online dashboard helpt ook om de feedback direct te vertalen in concrete verbeteracties en nieuwe prioriteiten voor een betere customer experience (CX).

Klanttevredenheidsonderzoek rond grote veranderingen winkels

Retail en grootwinkelbedrijven zijn volop in ontwikkeling door marktontwikkelingen, de opmars van webwinkels, branding strategieën en de uitdagingen van kleine marges in een markt met veel concurrentie. De opmars van nieuwe services (o.a. thuisbezorgen) en technologie (o.a. zelf scannen) zorgen voor afnemende of veranderende klantcontacten. Klanttevredenheidsonderzoek en meten van klantervaringen en de customer experience (CX) zijn belangrijk om te toetsen hoe klanten die veranderingen ervaren. Dat geldt bijvoorbeeld ook wanneer fysieke winkels uitbreiden met een webwinkel of andersom.

Klantervaringen Retail meten met CES, NPS of andere vragen

Om klantervaringen te meten kunnen Retail organisaties en grootwinkelbedrijven verschillende meetmethodes gebruiken. Zeer bekend is de Net Promotor Score (NPS), met als bekendste vraag: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt bij bekenden? Deze score is interessant, maar GrowPromoter kijkt verder. Want één slimme vervolgvraag kan veel meer waardevolle feedback opleveren over klantervaringen. Ook andere methodes en feedback kunnen belangrijk zijn, zoals CES (de Customer Effort Score). Dit geeft aan in hoeverre een klant voor zijn gevoel zelf inspanningen moet leveren om een actie te voltooien (zoals een aankoop of een beroep op de klantenservice). Met GrowPromoter blijft u flexibel om verschillende soorten feedbackvragen te stellen. U bent dus niet verplicht om NPS of bijvoorbeeld CES te gebruiken. De Experience Experts van GrowPromoter kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden en de consequenties.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) Retailbedrijven en grootwinkelbedrijven

Met alle veranderingen voor Retail bedrijven en grootwinkelbedrijven wordt naast de customer experience (CX) ook de exployee experience (EX) steeds belangrijker. Bijvoorbeeld voor employer branding of om als organisatie in een veranderende markt het personeel met de juiste competenties in huis te houden, te halen of talenten te ontwikkelen. Daarom wordt medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) steeds belangrijker en is de medewerkerstevredenheidsenquête bij Retailbedrijven in opmars.

De medewerkerstevredenheid wordt de komende jaren ook steeds vaker gemeten in combinatie met klanttevredenheid. Want uiteindelijk zorgt vooral tevreden personeel voor tevreden klanten. Bovendien worden behoeften van klanten steeds bepalender voor het personeelsbestand van retail organisaties, grootwinkelbedrijven en de ontwikkeling van hun medewerkers.

Flexibel feedbacksysteem voor CX én EX

Het platform van GrowPromoter is geschikt voor het meten van CX én EX. U kunt het dus gebruiken als online klantfeedbacksysteem, maar ook om feedback en ervaringen van medewerkers te meten met moderne personeelstevredenheidsenquêtes. Retail bedrijven en grootwinkelbedrijven beginnen vaak met het meten van CX. Personeelstevredenheidsonderzoek (EX) is daar later gewoon aan te koppelen.

Nieuwsgierig geworden?

Of heeft u andere vragen over onderzoek naar klanttevredenheid of medewerkerstevredenheid in de Retail sector? Stel uw vraag gerust direct en vrijblijvend aan meer weten over tevredenheidsonderzoek onder medewerkers, klanten of allebei?

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen