Klanttevredenheidsonderzoek telecom en mobiele telefoon aanbieders

Klanttevredenheidsonderzoek is voor telecom aanbieders, internet providers en mobiele telefoonaanbieders een belangrijk onderwerp. Vooral om klanten te behouden en churn rates te verlagen. Het meten van klantfeedback en klantloyaliteit wordt voor telecom aanbieders ook steeds belangrijker om de overstap en onboarding van nieuwe klanten zo eenvoudig mogelijk te maken.

Klanttevredenheidsonderzoek is voor telecom aanbieders, internet providers en mobiele telefoonaanbieders een belangrijk onderwerp. Vooral om klanten te behouden en churn rates te verlagen. Het meten van klantfeedback en klantloyaliteit wordt voor telecom aanbieders ook steeds belangrijker om de overstap en onboarding van nieuwe klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Klantenfeedback is belangrijk om te meten hoe klanten dit ervaren. Met moderne online feedback software kan klanttevredenheidsonderzoek in de telecom sector gelukkig continu en laagdrempelig worden uitgevoerd. Dat zorgt voor meer en betere klantfeedback en meer waardevolle sturingsinformatie. Daarmee kunt u direct verbeteracties uitvoeren. De resultaten kunt u online direct inzien.

Hoe zou het zijn als..?

Alle customer journeys inzichtelijk zijn op één dashboard? De churn rates door betere klantenfeedback met 40% omlaag gaan?

Modern klanttevredenheidsonderzoek telecom aanbieders

GrowPromoter biedt voor telecom aanbieders en internet providers hét online platform om klanttevredenheidsonderzoek te doen en realtime (360 graden) klantenfeedback te verzamelen. Met deze online feedbacksoftware kunt u steeds op het juiste moment de beste vragen stellen voor klantenonderzoek en klanttevredenheidsenquetes in de telecom sector. Op het online dashboard ziet u realtime de resultatenExperience Experts van GrowPromoter helpen telecom aanbieders ook om steeds op het beste moment de juiste slimme vragen te stellen voor klanttevredenheidsonderzoek, bijvoorbeeld rond de overstap, eerste factuur of contact met het callcenter. Uw online dashboard helpt klantfeedback direct te vertalen in concrete verbeteracties en nieuwe prioriteiten voor een betere customer experience (CX). De feedback is intern direct beschikbaar voor alle relevante personen.

Telecom aanbieders willen continue klanttevredenheidsenquête

De telecomsector is volop in beweging. Klantfeedback en het meten van de klantloyaliteit met een (liefst) continue klanttevredenheidsenquête is belangrijk om klanten te behouden. Hoe ervaren klanten bijvoorbeeld uitbreiding van selfservice mogelijkheden? Krijgen ze waardevolle selfservice op de juiste punten of juist niet? Klantenonderzoek is essentieel om dat te blijven meten, vooral omdat service en de klantbeleving voor telecomaanbieders de punten zijn om het verschil te maken voor een betere klantloyaliteit. Veel mobiele telefoon aanbieders, internet providers en andere telecom aanbieders houden daarom een continue klanttevredenheidsenquête. Growpromoter helpt hierbij met de tools, kennis en ervaring.

Moderne feedbacksoftware voor klantenonderzoek telecom aanbieders

Voor klanttevredenheidsonderzoek werken telecom aanbieders en internet providers vaak met NPS (de Net Promotor Score). Met als meest bekende vraag bij klantonderzoek: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt bij bekenden? De score die daaruit komt, is natuurlijk interessant. Maar wij kijken ook verder, want vaak kan één slimme vervolgvraag u veel meer waardevolle klantenfeedback opleveren. Ook blijft u met de feedbacksoftware van GrowPromoter flexibel om naast NPS ook andere vragen te stellen voor uw klantenonderzoek. Van de oude CSAT (de Customer Satisfaction Score) tot bijvoorbeeld CES (Customer Effort Score). Onze Experience Experts kunnen u uiteraard alles vertellen over de mogelijkheden en de consequenties.

CX en EX feedback meten in telecom sector

Door alle veranderingen in de telecom sector wordt naast CX ook de exployee experience (EX) steeds belangrijker voor internet providers en telecom en mobiele telefoon aanbieders. Want het is ook essentieel om medewerkers met de juiste competenties te behouden, in huis te halen of specifieke competenties bij hen te ontwikkelen. Daarom wordt het ook steeds belangrijker om de medewerkerstevredenheid (MTO) en de ervaringen van medewerkers goed te meten. Want uiteindelijk zorgt vooral de service van tevreden medewerkers voor tevreden klanten. Daarom kunt u het online feedbackplatform van GrowPromoter ook gebruiken om feedback en ervaringen van medewerkers te meten, plus de samenhang tussen CX en EX. Telecom aanbieders kijken vaak eerst vooral naar het meten van klantfeedback (CX). Onderzoek naar de tevredenheid en beleving van medewerkers (EX) is daar later gewoon aan te koppelen.

Nieuwsgierig geworden?

Of heeft u andere vragen over klantonderzoek of medewerkerstevredenheid in de telecom sector? Stel ons uw vraag gerust direct en vrijblijvend.

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen