Tevredenheidsonderzoek voor energieleveranciers

Klanttevredenheidsonderzoek wordt een steeds belangrijker thema voor energieleveranciers en andere partijen op de energiemarkt. Vooral om klantloyaliteit te meten, klanten te behouden en de churn rates te verlagen. Klantenonderzoek en ..

De feedback van klanten is belangrijk om te meten hoe klanten dit ervaren en processen te verbeteren. Met online feedbacksoftware kan klantenonderzoek voor energieleveranciers continu en laagdrempelig worden uitgevoerd. Dat levert meer waardevolle klantfeedback op en sturingsinformatie. Daarmee zijn direct verbeteracties uit te voeren en ook die resultaten ziet u realtime op uw online dashboard.

Hoe zou het zijn als..?

Alle vormen van klantenonderzoek op één dashboard inzichtelijk zijn? Churn rates door betere klantenfeedback en sturingsinformatie met 40% omlaag gaan?

Klanttevredenheidsonderzoek energieleveranciers en energiemarkt

Klanttevredenheidsonderzoek wordt een steeds belangrijker thema voor energieleveranciers en andere partijen op de energiemarkt. Vooral om klantloyaliteit te meten, klanten te behouden en de churn rates te verlagen. Klantenonderzoek en het meten van klantloyaliteit wordt voor energiemaatschappijen ook steeds belangrijker om de overstap voor nieuwe klanten (of doorgeven van meterstanden) zo eenvoudig mogelijk te maken. De feedback van klanten is belangrijk om te meten hoe klanten dit ervaren en processen te verbeteren. Met online feedbacksoftware kan klantenonderzoek voor energieleveranciers continu en laagdrempelig worden uitgevoerd. Dat levert meer waardevolle klantfeedback op en sturingsinformatie. Daarmee zijn direct verbeteracties uit te voeren en ook die resultaten ziet u realtime op uw online dashboard.

Modern klanttevredenheidsonderzoek energiemarkt

Voor energieleveranciers en andere partijen op de energiemarkt biedt GrowPromoter hét online platform voor klantenonderzoek. Met de online feedbacksoftware kunt u steeds op het juiste moment de beste vragen stellen om belangrijke (360 graden) klantenfeedback te verzamelen. Op uw online dashboard ziet u realtime de resultaten. De Experience Experts van GrowPromoter helpen energiemaatschappijen ook om steeds op het beste moment de juiste slimme vragen te stellen voor klanttevredenheidsonderzoek. Uw dashboard helpt ook om klantenfeedback direct te vertalen in concrete verbeteracties. En om nieuwe prioriteiten te stellen voor een hogere klantloyaliteit en een betere customer experience (CX). De feedback is intern realtime voor alle relevante medewerkers beschikbaar.

Continue klanttevredenheidsenquête voor energieleveranciers

De energiemarkt is volop in beweging. Klantenonderzoek en het meten van klantloyaliteit (liefst) met een continue klanttevredenheidsenquête is belangrijk om klanten te behouden. Want hoe ervaren klanten het online doorgeven van meterstanden of de uitbreiding van selfservice mogelijkheden? Gebeurt dat wel op de juiste punten of moet dat misschien net iets anders gebeuren? Klanttevredenheidsonderzoek is voor energieleveranciers essentieel om die zaken te blijven meten. Vooral omdat gemak en klantbeleving in de energiemarkt essentieel zijn om te zorgen voor een betere klantloyaliteit. Veel energieaanbieders houden daarom een continue klanttevredenheidsenquête. Growpromoter helpt de energiemarkt hierbij met de tools, kennis en ervaring.

Moderne feedbacksoftware voor energieaanbieders

Voor klantenonderzoek en het meten van klantloyaliteit werken veel energieaanbieders met de Net Promotor Score (NPS). De meest bekende vraag voor klanttevredenheidsonderzoek is: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt bij bekenden? En hoe gemakkelijk was het eigenlijk om klant te worden? De scores zijn natuurlijk interessant, maar GrowPromoter kijkt ook graag verder. Want één slimme vervolgvraag kan u veel meer waardevolle (360 graden) klantenfeedback opleveren. Bijvoorbeeld voor belangrijke strategische keuzes of het aanpassen van de service aan klanten. Met de feedbacksoftware van GrowPromoter blijft u bovendien flexibel om naast NPS ook andere vragen te stellen voor uw klanttevredenheidsonderzoek. Denk bijvoorbeeld aan het traditionele CSAT (de Customer Satisfaction Score) of CES (Customer Effort Score). Onze adviseurs kunnen u uiteraard alles vertellen over de mogelijkheden én de consequenties.

CX en EX meten in de energiemarkt

Door veranderingen in de energiemarkt wordt naast CX ook de exployee experience (EX) steeds belangrijker voor energiemaatschappijen. Want het is voor energieleveranciers belangrijk om medewerkers met de juiste competenties te behouden, in huis te halen of om specifieke talenten te ontwikkelen. Daarom groeit bij HR-afdelingen de behoefte om meer metingen te doen voor medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO). Bovendien zorgen meer tevreden medewerkers voor meer tevreden klanten. Daarom kunt u ons feedbackplatform ook benutten om feedback en ervaringen van medewerkers te meten. Plus de samenhang tussen EX én CX. Energieaanbieders kijken meestal vooral eerst naar het meten van klantfeedback (CX). Uitgebreider onderzoek naar de beleving en loyaliteit van medewerkers (EX) is daar later gewoon aan te koppelen.

Nieuwsgierig geworden?

Of heeft u andere vragen over klanttevredenheidsonderzoek of juist medewerkerstevredenheid in de energiemarkt? Stel ons uw vraag gerust direct en vrijblijvend.

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen