Klanttevredenheidsonderzoek accountant- en administratiekantoren

In de sector Accountancy wordt klanttevredenheidsonderzoek voor accountantskantoren, administratiekantoren en belastingadviseurs steeds belangrijker. Vooral door toenemende automatisering worden de administratieve uren minder belangrijk. Vooral de kwaliteit van dienstverlening en adviezen telt om het verschil te maken in de sector. Het onderzoeken van de klanttevredenheid is essentieel om te meten hoe klanten dit ervaren. Tegelijkertijd wordt het meten van medewerkerstevredenheid steeds belangrijker vanwege de oplopende personeelstekorten in deze branche. Want naast genoeg klanten telt voor accountantskantoren, administratiekantoren en belastingadviseurs nu vooral dat zij wel genoeg vakmensen moeten hebben om die klanten goed te kunnen bedienen. Je wilt immers liever geen ‘nee’ verkopen.

Met moderne feedback software kan het tevredenheidsonderzoek onder klanten en medewerkers steeds laagdrempeliger en continu worden uitgevoerd. Dat zorgt voor meer feedback en betere sturingsinformatie. Daarmee kunnen direct verbeteracties in gang worden gezet.

Hoe zou het zijn als..?

Medewerkers klantfeedback direct kunnen gebruiken in hun dagelijks werk? Alle tevredenheidsonderzoeken en customer journeys inzichtelijk zijn op één dashboard?

Modern beleving- en imago onderzoek accountancy organisaties

GrowPromoter biedt voor partijen in de zakelijke dienstverlening zoals accountancy organisaties, maar bijvoorbeeld ook advocaten en notarissen, hét online platform voor modern imago onderzoek en onderzoek naar klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid. Met deze flexibele en online feedback software kunnen accountantskantoren, administratiekantoren en belastingadviseurs steeds op het juiste moment de beste vragen stellen, zowel aan hun klanten als aan medewerkers. Op hun online dashboard zien zij direct en realtime de resultaten. Indien gewenst ook over de samenhang tussen de medewerkers- en klanttevredenheid.

Experience Experts van GrowPromoter helpen om steeds op het beste moment de juiste slimme vraag te stellen. Uw online dashboard helpt om de feedback ook direct te vertalen in concrete verbeteracties en prioriteiten voor de customer experience (CX) of exployee experience (EX). Zo kunt u imago onderzoek en het meten van klanttevredenheid of medewerkerstevredenheid perfect afstemmen op de doelstellingen van uw organisatie.

NPS en andere vragen in de accountancy

Voor hun klanttevredenheidsonderzoek kunnen accountantskantoren, belastingadviseurs en administratiekantoren verschillende meetmethodes gebruiken. Het meest bekend is waarschijnlijk de Net Promotor Score (NPS). Met als bekendste vraag: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt bij bekenden? De score die hieruit komt, is interessant. Maar wij kijken ook graag verder. Eén korte, slimme vervolgvraag kan namelijk al veel meer waardevolle feedback en sturingsinformatie opleveren.

Maar ook andere soorten onderzoeksvragen kunnen waardevol zijn, zoals CES (Customer Effort Score). Die score geeft aan in hoeverre iemand zich voor zijn gevoel moet inspannen om een actie te voltooien. Met GrowPromoter blijft u flexibel om verschillende soorten onderzoeksvragen te stellen. Onze Experience Experts kunnen u alles vertellen over NPS, CES en andere meetmethodes en hun voor- en nadelen.

Welke accountants en belastingadviseurs werken al met GrowPromoter? Bekende voorbeelden zie je hier.


Medewerkers- en klanttevredenheid in samenhang meten

Door groeiende opdrachtenportefeuilles en oplopende personeelstekorten wordt naast klanttevredenheidsonderzoek en ook modern medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) steeds belangrijker voor belastingadviseurs, accountantskantoren en administratiekantoren. Zo kunnen zij ook de exployee experience (EX) en de behoeften van medewerkers goed in de gaten te houden. Want uiteindelijk zorgt vooral tevreden personeel in deze branche voor tevreden klanten. Daardoor worden behoeften van klanten ook steeds bepalender voor het personeelsbestand van organisaties en de training en ontwikkeling van personeel.

Het online platform van GrowPromoter kunt u ook benutten om tevredenheidsonderzoek te doen onder medewerkers. Met onze feedback software kunt u ook de samenhang tussen EX en CX meten. Vaak begint het met onderzoeken en meten van klanttevredenheid, maar de EX kunt u daar later gewoon aan toevoegen.

Nieuwsgierig geworden?

Of heeft u andere vragen over klantonderzoek of medewerkerstevredenheid in de sector Accountancy? Stel ons uw vraag gerust direct en vrijblijvend.

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen