Tevredenheidsonderzoek bij ingenieursbureaus

Bij ingenieursbureaus en organisaties met veel ingenieurs wordt klanttevredenheidsonderzoek en medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) steeds belangrijker. Personeelstevredenheidsonderzoek onder ingenieurs wordt belangrijker door de schaarste op de arbeidsmarkt. Op het gebied van klanttevredenheid hebben organisaties met veel techneuten en inhoudelijk specialisten in dienst – zoals ingenieursbureaus – nogal eens moeite om de omslag te maken naar klantgericht denken. Moderne feedback software voor tevredenheidsonderzoek onder klanten en personeel helpt deze organisaties met betere feedback en sturingsinformatie. Daarmee kunnen zij doelgericht verbeteracties uitvoeren en ook de resultaten direct meten.

Modern klanttevredenheidsonderzoek bij ingenieursbureaus

Voor organisaties met veel ingenieurs heeft GrowPromoter hét online platform om klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Of het nu gaat om specialisten in Civiele TechniekWeg en WaterbouwBruggenbouw, landmeters of ingenieurs op bijvoorbeeld olieplatforms. Dit klanttevredenheidsonderzoek is vooral belangrijk om de eigen dienstverlening te blijven optimaliseren. Maar vooral kleinere en middelgrote organisaties met veel inhoudelijk specialisten en techneuten in huis, vinden het nogal eens moeilijk om deze slag te maken. Zeker als zij hiervoor geen marketingafdeling hebben die klantbehoeften goed in kaart brengt.

Het online meetplatform van GrowPromoter biedt uitkomst. Hiermee kan de klanttevredenheid eenvoudig, laagdrempelig en continu worden gemeten. Dit kan door steeds op het juiste moment de juiste slimme vragen te stellen. Experience Experts van GrowPromoter helpen die momenten te bepalen én de juiste vragen te stellen. Uw gebruikers zien de resultaten direct en realtime op het online dashboard. Dit dashboard helpt ook om de klantervaringen en klantfeedback direct te vertalen naar concrete verbeteracties.

Vragen voor meten klantervaringen ingenieursbureaus

Voor imago-onderzoek, meten van klantervaringen en ander tevredenheidsonderzoek kunnen ingenieursbureaus zeer verschillende meetmethodes gebruiken. U kent ongetwijfeld de vragen voor de Net Promotor Score (NPS). U vraagt dan bijvoorbeeld: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt aan een vriend of collega? Deze score kan zeker interessant zijn, maar onze meetexperts kijken ook graag verder. Want één korte vervolgvraag kan vaak veel meer waardevolle sturingsinformatie opleveren.

Daarvoor kunnen ook andere soorten onderzoeksvragen zeer waardevol zijn. Bijvoorbeeld voor de Customer Effort Score (CES), die aangeeft hoeveel moeite iemand voor zijn gevoel moet doen om een proces te doorlopen of een actie te voltooien. Met GrowPromoter blijft u flexibel om zeer verschillende soorten onderzoeksvragen te stellen. Onze Experience Experts kunnen u alles vertellen over de verschillende meetmethodes, de voor- en nadelen en de consequenties voor uw tevredenheidsonderzoek en vervolgacties.

Hoe zou het zijn als?

Medewerkers feedback van klanten direct in hun dagelijks werk kunnen benutten? Alle soorten van tevredenheidsonderzoek realtime inzichtelijk zijn op één dashboard?

 

Praktijkvoorbeeld: klanttevredenheidsonderzoek bij Coenradie

Het internationale ingenieursbureaus Coenradie benut klanttevredenheidsonderzoek om de dienstverlening aan klanten te blijven optimaliseren. Sinds 2016 meet Coenradie de klanttevredenheid actief en continu met het meetplatform van GrowPromoter. Zodra een opdracht is afgerond, krijgt een klant automatisch een e-mail met vier korte vragen. De resultaten worden intern realtime en ongecensureerd getoond op de startpagina van de intranetomgeving. Dat kan – als een klant dat wil – met de afzender erbij. Medewerkers kunnen daar intern direct op reageren. Als het nodig is, wordt meteen contact opgenomen met de klant.

Het ingenieursbureau heeft zo meer zicht en grip gekregen op de klanttevredenheid. Die klanttevredenheid stijgt daardoor en de resultaten worden ook benut voor de ISO-certificering en de onderbouwing van de klanttevredenheid daarin. Bekijk hier de volledige case van dit ingenieursbureau.

Personeelstevredenheidsonderzoek onder ingenieurs en specialisten

Vooral groeiende opdrachtenportefeuilles en de toenemende schaarste aan talenten maakt voor organisaties met veel ingenieurs en specialisten ook het personeelstevredenheidsonderzoek steeds belangrijker. Het is immers belangrijk om medewerkers met de juiste competenties te binden, ontwikkelen of werven. Modern medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) is daarvoor waardevol.

De gemeten employee experience (EX) uit personeelstevredenheidsonderzoek is ook weer belangrijk voor het klanttevredenheidsonderzoek. En andersom! Want uiteindelijk zorgen vooral tevreden en gemotiveerde ingenieurs voor tevreden klanten. Klantervaringen (oftewel de customer experience: CX) worden bij steeds meer organisaties ook steeds bepalender voor hun personeelsbeleid (HRM) en de ontwikkeling van medewerkers.

Meten correlatie tussen klant- en medewerkerstevredenheid

Vanwege de correlatie tussen de klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid kunt u met het meetplatform van GrowPromoter beide soorten tevredenheidsonderzoek doen. Ook kunt u de samenhang tussen de CX en EX meten! Maar voor organisaties die beginnen met modern tevredenheidsonderzoek is dat eerst vaak nog een brug te ver. Zij beginnen met het meten van de CX of EX. De andere component kunnen ze daar later gewoon aan koppelen.

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen