Is de ‘onboarding’ van de nieuwe medewerkers geslaagd?

De Onboarding scan stelt vast of de onboarding van nieuwe medewerkers geslaagd is en of er verbeterpunten zijn. Zodat de vroege uitstroom en de wervingskosten afnemen en medewerkers met plezier en succes langer dan een jaar werkzaam blijven voor jullie organisatie.

Organisaties steken veel tijd en geld in het werven van goede kandidaten. Het duurt gemiddeld zo’n twaalf maanden voordat nieuwe werknemers hun draai goed gevonden hebben en volledig zelfstandig functioneren. Werkgevers onderschatten dat nogal eens.

Nieuwe medewerkers blijven dan tijdens hun eerste maanden nog met veel vragen zitten. Bijvoorbeeld over hun rol in het team, de invulling van hun functie of – vaak minder bewust – over de bedrijfscultuur. Als dit niet goed georganiseerd is, lopen mensen tegenwoordig na drie tot zes maanden alweer weg. En geef ze eens ongelijk. Neem daarom de ‘onboarding’ fase onder de loep.

Onboarding scan

De Onboarding scan bestaat uit 3 metingen in het eerste jaar van het dienstverband:

    1. de eerste meting 5 dagen na de eerste werkdag

    2. tweede meting na 5 maanden

    3. derde meting na 12 maanden

Belangrijke pluspunten: 

  • opmaak in huisstijl
  • ingebouwde alert-functie op problemen met onboarding
  • slimme dashboards op de verschillende aspecten van onboarding
  • Customer Succes Manager ‘dedicated’ beschikbaar
  • Starten met meten binnen 4 weken

Meer weten over de Onboarding scan?

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen