Tevredenheidsonderzoek medewerkers en klanten in Automotive

Uitvoeren van medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) en klanttevredenheidsonderzoek wordt belangrijker voor autodealers, garagebedrijven, auto onderhoudsbedrijven en andere autobedrijven in de Automotive branche. Dit onderzoek kan eenvoudig en laagdrempelig worden uitgevoerd met online feedback software.

Tevredenheidsonderzoek medewerkers en klanten in Automotive branche

Tevredenheidsonderzoek in de Automotive sector is niet alleen gericht op klanten, maar vooral sterk op de beleving, groeipotentie en tevredenheid van medewerkers in de autobranche. Zij bieden immers de service die zorgt voor hogere klanttevredenheid bij autodealers, garagebedrijven en andere autobedrijven in de sector. Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) en medewerkersbetrokkenheid meten is ook belangrijk om (technisch) personeel te binden en zich te laten ontwikkelen. Met online feedback software kan tevredenheidsonderzoek steeds laagdrempeliger, sneller en continu worden uitgevoerd. Dat levert u meer en betere feedback op en rijkere sturingsinformatie. Daarmee kunt u direct verbeteracties uitvoeren voor hogere medewerkers- en klanttevredenheid. Ook die resultaten kunt u direct inzien.

Online platform voor medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) automotive sector

GrowPromoter biedt hét moderne platform voor tevredenheidsonderzoek onder medewerkers én klanten van garagebedrijven, auto dealers, onderhoudsbedrijven en andere autobedrijven in de Automotive branche. Met deze online feedback software kunt u steeds op het beste moment de juiste slimme vragen stellen. Bijvoorbeeld om medewerkersbetrokkenheid te meten, de beleving en tevredenheid van klanten te meten of HR kan de groeipotentie van medewerkers meten. Met een klassiek MTO (medewerkerstevredenheidsonderzoek) waren medewerkers in de autobranche vroeger zo een halfuur of langer bezig. Nu kunnen ze u al binnen twee minuten veel waardevolle inzichten geven.

Hoe zou het zijn als..?

Iedereen meedoet aan uw medewerkerstevredenheidsonderzoek? En u de resultaten en medewerkersbetrokkenheid direct en realtime kunt inzien?

Groeipotentie en medewerkersbetrokkenheid meten in de autobranche

De moderne medewerkerstevredenheidsenquête met een korte vragenlijst is een ideale tool om de medewerkersbetrokkenheid en groeipotentie van medewerkers te meten. Een laagdrempelige, korte vragenlijst zorgt voor hogere respons en meer diepgaande inzichten in de betrokkenheid en groeipotentie van medewerkers. Dat biedt meer kansen voor medewerkers (en HRM) om zich verder te ontwikkelen en om personeel nieuwe kansen te bieden. En dus om mensen langer te binden aan de organisatie. Zeker voor technisch personeel bij garages, auto onderhoudsbedrijven en andere autobedrijven in de Automotive branche is dat natuurlijk zeer waardevol.

Bij een moderne personeelstevredenheidsenquête wordt vaak gebruikgemaakt van NPS (de Net Promotor Score) of eigenlijk eNPS (de employee NPS). Een bekende eNPS-vraag is bijvoorbeeld: Hoe waarschijnlijk is het dat je jouw werkgever aanbeveelt bij een vriend of familie? De score wordt uitgedrukt in een percentage. Dat is interessant, maar wij kijken graag verder. Eén korte, slimme vervolgvraag kan namelijk al veel meer waardevolle feedback opleveren voor uw medewerkerstevredenheidsenquête en doelgerichte verbeteracties. Bovendien kunt u met GrowPromoter ook andere onderzoeksvragen stellen. U bent dus niet verplicht om (e)NPS te gebruiken. De Experience Experts van GrowPromoter kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden.

Verbind onderzoek medewerkerstevredenheid en klantbeleving

Zeker in de Automotive branche geldt: vooral tevreden medewerkers zorgen met hun service voor tevreden klanten. De behoeften van klanten worden daarom steeds bepalender voor het personeelsbestand van organisaties en de ontwikkeling van medewerkers. Daarom kunt u met GrowPromoter niet alleen de employee experience (EX) meten, maar ook de customer experience (CX) en de samenhang tussen beiden. Dat biedt weer nieuwe inzichten voor klanttevredenheidsonderzoek en medewerkerstevredenheidsonderzoek in de automotive sector en de mogelijkheid om bijvoorbeeld klanten te koppelen aan medewerkers met wie zij de beste klik hebben. Tevredenheidsonderzoek begint vaak bij CX of EX. De tweede component kunt daar bij GrowPromoter later gewoon aan koppelen.

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen