Klanttevredenheidsonderzoek en medewerkersonderzoek IT bedrijven

Voor IT en ICT bedrijven wordt klanttevredenheidsonderzoek en medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) steeds belangrijker. Dit is waardevol om een goede customer experience (CX) en employee experience (EX) te kunnen bieden, maar ook voor een goede waardepropositie van IT bedrijven. De medewerkerstevredenheid in de IT (of van de IT-afdeling) is uiteraard een belangrijk aandachtspunt vanwege de schaarste aan IT-specialisten. Moderne feedback software voor tevredenheidsonderzoek onder klanten én personeel helpt IT bedrijven met betere feedback en sturingsinformatie voor hun klant feedback systeem en helpdesk. Daarmee kunnen zij doelgericht verbeteracties uitvoeren en ook de resultaten direct zien.

Hoe zou het zijn als…

Medewerkers feedback van klanten direct in hun dagelijks werk kunnen benutten? Het verloop van personeel met 40% omlaag gaat?

Modern klanttevredenheidsonderzoek IT bedrijven

Voor ICT en IT bedrijven heeft GrowPromoter hét online platform om modern klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Dit klantenonderzoek is vooral belangrijk om de eigen dienstverlening te blijven optimaliseren. Vooral kleinere en middelgrote IT bedrijven met veel techneuten vinden het nogal lastig om de focus op klanttevredenheid te houden. Zeker als er hiervoor geen marketingafdeling is die de klantbehoeften goed in kaart brengt.

GrowPromoter biedt uitkomst met een online meetplatform om de klanttevredenheid eenvoudig, laagdrempelig en continu te meten. Vooral door steeds op het beste moment de juiste slimme vragen te stellen. Experience Experts van GrowPromoter helpen hierbij. Uw gebruikers zien de resultaten direct (realtime) op hun online dashboard. Hiermee kan klantfeedback ook direct vertaald worden naar verbeteracties.

Waardepropositie model voor IT bedrijven

Naast klanttevredenheidsonderzoek is ook de waardepropositie een belangrijk aandachtspunt voor IT en ICT bedrijven. Deze waardepropositie maakt duidelijk waarom klanten voor jou kiezen in plaats van concurrenten. Dat is belangrijk om het onderscheidend vermogen van de organisatie of producten helder te krijgen. Dat kan met een waardepropositie model en een Waarde Propositie Canvas tool voor IT bedrijven, zoals bijvoorbeeld ook de groothandel dat toepast. Lees hier meer over dit waardepropositie model. 

Vragenlijst voor tevredenheidsonderzoek IT & ICT bedrijven

Per meetdoel zijn er verschillende methodes om een vragenlijst voor tevredenheidsonderzoek onder klanten of medewerkers van IT bedrijven te creëren. U kent vast de bekendste vraag voor de Net Promotor Score (NPS):  Hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt bij een bekende? De score van deze meetmethode kan zeker interessant zijn, maar onze meetspecialisten kijken ook graag verder. Want een korte vervolgvraag kan u misschien wel veel meer waardevolle sturingsinformatie opleveren voor uw specifieke meetbehoefte.

Ook andere meetmethodes en onderzoeksvragen kunnen daarom waardevol zijn voor de vragenlijst van IT bedrijven. Zoals de Customer Effort Score (CES). Die geeft aan of iemand voor zijn gevoel veel moeite moet doen om een actie te voltooien of een proces te doorlopen. Met GrowPromoter blijft u altijd flexibel om zeer verschillende soorten onderzoeksvragen te stellen. De Experience Experts van GrowPromoter kunnen u alles vertellen over de verschillende mogelijkheden voor uw vragenlijsten en over de voor- en nadelen. 

Medewerkerstevredenheidsonderzoek IT bedrijven

Door groeiende opdrachtenportefeuilles en de schaarste aan IT-specialisten is modern medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) ook een belangrijk thema voor ICT en IT bedrijven. Dit medewerkersonderzoek maakt het voor IT bedrijven mogelijk om personeel met de juiste competenties te binden, ontwikkelen en binnen te halen. En de employee experience (EX) is ook weer belangrijk voor klanttevredenheidsonderzoek. En ook andersom! Want vooral gemotiveerde en tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Klantervaringen worden in de IT ook steeds bepalender voor personeelsbeleid (HRM) en het ontwikkelen van medewerkers.

Met het meetplatform van GrowPromoter kunt u klanttevredenheidsonderzoek doen en de medewerkerstevredenheid meten. En zelfs de samenhang tussen de EX én de CX! Maar meestal begint het kleiner: met het meten van de CX of EX. Toekomstige meetbehoeften kunnen daar later aan gekoppeld worden.

Nieuwsgierig geworden?

Of heeft u andere vragen over klanttevredenheidsonderzoek of medewerkerstevredenheidsonderzoek bij IT of ICT bedrijven? Stel ons uw vraag gerust direct en vrijblijvend.

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen