Werkgeluk: de kansloze missie van HR of toch niet?

De ‘Werkgeluk monitor’ geeft je actueel inzicht in de stand van ‘geluk’ op de werkvloer. Zodat je doelgericht aan de slag gaat met verbeteringen. Tegelijkertijd zie je ook wat het resultaat voor medewerkers is.

Werkgeluk is een hype en wetenschappelijk uiterst riskant! De beleving van geluk wordt sterk bepaald door iemands context, zoals de (werk)omgeving, cultuur en eerdere ervaringen. Is ‘werkgeluk’ dan de kansloze missie van HR? Heeft het dan geen zin om te werken aan geluk? Jazeker wel!

Behalve over goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werkomgeving kan je werken aan het wegnemen van belemmeringen voor werkgeluk. Van ‘in de file voor de baas’ tot ongelijke behandeling of onduidelijkheden over rollen, verantwoordelijkheden of samenwerking. Het is maar net waar de uitdagingen bij een organisatie liggen.

Maar hoe zit het met die meetbaarheid? En wat is de ROI (Return Of Investment) van al die organisaties die tegenwoordig fors investeren in werkgeluk? Om daar grip op te krijgen, moet je allereerst weten wat geluk is en het meetbaar maken.

Perma-model

GrowPromoter werkt graag met wetenschappelijke resultaten en modellen en ontwikkelde de ‘Werkgeluk monitor’ op basis van het Perma-model (uit 2011). Volgens dit model bestaat werkgeluk uit:

  • Positieve emoties in het werk
  • Grote betrokkenheid bij het werk
  • Goede relaties onderhouden op het werk
  • Betekenis ervaren in het werk
  • Leren en presteren in werk

De set van vragen die hiermee verband houden zijn zo ontwikkeld dat zaken vergelijkbaar worden en je steeds beschikt over handige rapportages door de tijd.

Meer weten over meten op Werkgeluk?

Deel dit bericht:
Meer informatie
Wilt u na het lezen van dit item meer informatie of vrijblijvend gebruik maken van onze demo omgeving? Vraag dat dan hier aan.
ContactDemo Aanvragen

Nieuws

Alle artikelen